Skip to main content

Svenskakurser

Boka ett möte!

Snabbkurs i svenska

Har du anställda som skulle vinna på att få en boostad språkinjektion? Få motivation att lära sig svenska på riktigt?

Vår HIT-kurs kanske kan vara lösningen.

Vadå HIT?

Hur går kursen till?

Vi använder ingen kurslitteratur. Inget tragglande av glosor och verbformer. Inga läxor.

Fokus ligger inte på papper och penna utan på att omedelbart praktisera det man lär sig, learning-by-talking.

Hur lång är kursen?

Vilken kursplan används?

Vi har tagit fram ett eget kurspaket som är flexibelt och individanpassat.

Kursen är specialanpassad för företag som vill ge sina icke-svenska medarbetare en flygande språkstart.

Påhittade Christie borde finnas

Två som tyckte HIT var en hit

”Jag har själv en bakgrund som lärare och jag blev överraskad över lärarens pedagogiska skicklighet, och det händer väldigt sällan.”

– Janne Hellgren, Axians

”Niklas är en lysande föreläsare och pedagog som undervisar med stor värme, empati och humor. Han har gedigna språkkunskaper och är mycket kompetent som projektledare och organisatör. Efter många gemensamma projekt kan jag varmt rekommendera Niklas till alla som söker en kunnig person för ett smidigt och prestigelöst samarbete.”

– Linda Gunnarson, Authentik Translations

HIT, men inte dit

Efter att ha dammsugit marknaden efter pedagogiska verktyg för snabbinlärning av svenska bestämde vi oss för att utarbeta ett helt eget kursupplägg – HIT.

HIT står för högintensiv intervallträning.

Koncentrationen och inlärningsförmågan har en tendens att dala efter bara några minuter, så för att hålla koncentrationen på topp skiftar vi snabbt mellan de olika modulerna. Efter max 10–20 minuter byter vi till nästa modul, för att sedan återvända och snabbrepetera.

Efter flera intervaller får man upp språkflåset ordentligt och tungan börjar lossna.

Hur lång är språkkursen?

Kursen är på två heldagar eller fyra halvdagar.

Vi tror på snabba resultat. Istället för en utdragen kurs med en timme då och då kör vi intensivt och hjälper eleven att boosta sina språkkunskaper på kort tid, vilket ökar motivationen.

Bättre språkkunskaper har självklara positiva effekter, man känner sig mer inkluderad på arbetsplatsen och man får ökat självförtroende i sociala sammanhang.

Kontakta oss så berättar vi mer!

  ÖversättningCopywritingSpråkkursAnnat

  Vad kostar det?

  Hela kursupplägget bygger på en sak: flexibilitet. Det skräddarsys efter behov.

  Boka ett kostnadsfritt möte med oss så hittar vi det bästa upplägget för er. Samtidigt får ni ett prisförslag.

  Det går att ordna en liten klass på 3-5 elever om de ligger på ungefär samma språknivå.

  Svenska är en fantastisk resurs för dina anställda.

  FAQ ger mer info

  Kontakta oss så berättar vi mer!

   ÖversättningCopywritingSpråkkursAnnat

   Vad kostar det?

   Hela kursupplägget bygger på en sak: flexibilitet. Det skräddarsys efter behov.

   Boka ett kostnadsfritt möte med oss så hittar vi det bästa upplägget för er. Samtidigt får ni ett prisförslag.

   Det går att ordna en liten klass på 3-5 elever om de ligger på ungefär samma språknivå.

   Svenska är en fantastisk resurs för dina anställda.

   FAQ ger mer info

   Efterlyses: Fler Christie

   Christie fick arbetstillstånd. ”Woohoo! Sweden here I come.” Inte så självklart efter Brexit men nu kan hon bo i Stockholm och börja sitt jobb som prototyputvecklare. Ett skriande behov på den svenska arbetsmarknaden. Hon är glad. De på företaget är glada. Alla är glada.

   Första dagen på jobbet. Nervöst. Svettigt. Alla kan engelska. Skönt! Engelskt smalltalk runt fikabordet. ”Where in Ängland are you coming from?” osv. Men snart blir det mer och mer svenska. Klart ingen orkar anstränga sig varje dag. Och lite svårt att låtsasskratta när andra skrattar.

   Cheferna vill att hon ska lära sig svenska. De vill att hon ska trivas. ”SFI. Sök SFI. Vi hjälper dig med ansökan.” Schysst. SFI är ju bra.

   Men Christie jobbar hårt. Hon hinner inte med SFI egentligen. Det går trögt. ”Hey. Hur more doo?” Tänk om det fanns ett snabbare, mer flexibelt sätt att komma i gång med svenskan? Hade varit skönt att känna sig mer innanför. Hon frågar chefen om det finns några alternativ. Det finns det.

   En snabbkurs. En HIT-kurs. En kurs på 4 halvdagar som gör att man kommer i gång. Får motivation. De tycker att det är en smart investering. Det finns faktiskt fler som kan joina henne på kursen. Då blir det mycket billigare. Hon är glad. De är glada. Alla är glada.

   Två år har gått. Arbetstillståndet ska förnyas. Vill Christie vara kvar i Sverige? Kvar på företaget? Trivs hon? Självklart. Och hon är grym på svenska efter bara två år. Hon älskar sitt jobb och känner sig uppskattad. Christie är påhittad, men vi tror hon finns. Ju fler Christie desto bättre.

   Vanliga frågor

   Var hålls kurserna?

   Våra lärare bor i Helsingborg, Södertälje och Stockholm, och vi kommer gärna till din arbetsplats och undervisar eleven/eleverna på plats. Om det gäller en kurs på två heldagar täcker vi i princip hela södra Sverige. Onlinekurser kan naturligtvis hållas överallt.

   Hur vet jag att kursen är bra?

   Kursen går ut på att eleven använder språket direkt. Det sägs att man behöver kunna 600–800 ord på ett språk för att kunna klara sig. Vi har skapat enkla meningar på de 1000 vanligaste orden i svenskan. Kursen bygger på att intensivköra såna här meningar på ett roligt och dynamiskt sätt.

   Hur lång är kursen?

   De två heldagarna eller fyra halvdagarna är egentligen bara en språkinjektion. Efter kursen kan du välja att förlänga den. Kursen innehåller material som täcker många dagars effektiv undervisning som kan planeras på det sätt som passar era behov bäst.

   Språk & Forms skrivmaskin av märket Halda